Showing 1–9 of 22 results

 • 100% Whey Gold Standard – 2270 гр

  4,600.00 ден

  Optimum Nutrition Whey Gold Standard

  • 78% Протеин по тежина (24гр Протеин во порција од 30,4гр)
  • Главната состојка е составена од изолати на протеини од сурутка
  • Микрофракции од Протеин од сурутка и ултра-филтриран концентрат од протеин од сурутка
  • Преку 4гр Глутамин и Глутаминска киселина по порција.
  • Повеќе од 5гр од природно настанати БЦАА (Леуцин, Изолеуцин и  Валин)по порција
  • Златен стандард за квалитетен протеин

  Вкусови:
  Vanilla Ice Cream
  Double Rich Chocolate

  Состојки:
  протеинска мешавина (изолат на протеин од сурутка, /содржи емулгатор – соја лецитин/ концентрат на протеин од сурутка* хидролизиран протеин од сурутка*), боја(куркума), сол, арома, засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), комплекс ензими (амулаза, протаза, целулаза, бета-г-галактосидаза, липаза).  *Од млеко.

  Алергени:
  Содржи : млеко, соја (лецитин). Може да содржи: глутен, јајца, јаткасти овошја и кикирики.

  Упатство за користење:
  Gold Standard Whey 100% ™ е направен за лесно растворање. Едноставно додадете 1 полна дозерка (30.4гр) во 180-250мл (6-8оз) ладна вода и промешајте се додека прашакот целосно не се растопи. Варијација на вкусот може да постигнете со додавање повеќе или помалку вода.

  Збогатете го вашиот шејк:
  Можете да го направите Голд стандард 100% сурутка уште подобар пост –тренинг  напиток со додавање на Креатин, Глутамин, БЦАА(разгранети вериги на амино киселнии) и цонцентрирани јаглехидратни прашоци.

  Повеќе идеи:
  Голд Стандард протеинот може да се користи и за повеќе од само протеински шејкови. Пробајте да измешате една дозерка во вашата овесна каша, јогурт или во млекото со кое ги прелевате житарките за појадок наутро. Уште подобро, зголемете го протеинскиот состав на вашите мафини, колачи, и слатки со додавање на една или две дозерки во вашите рецепти за печива

  Препорачана употреба:
  Да се користи во рамки на разновидна и балансирана диета и здрав живот.
  Суплементите не се користат како замена на храна.
  Не е препорачливо да се надминува дневната доза.
  За здрави возрасни лица, внесете доволно количество на протеин за да ги задоволите вашите потреби, преку комбинација на добро избалансирана исхрана и суплементи преку текот на целиот ден, како дел од избалансирана исхрана и тренинг програма.

  Add to cart
 • 100% Whey Gold Standard – 900 гр

  2,500.00 ден

  Optimum Nutrition Whey Gold Standard

  • 78% Протеин по тежина (24гр Протеин во порција од 30,4гр)
  • Главната состојка е составена од изолати на протеини од сурутка
  • Микрофракции од Протеин од сурутка и ултра-филтриран концентрат од протеин од сурутка
  • Преку 4гр Глутамин и Глутаминска киселина по порција.
  • Повеќе од 5гр од природно настанати БЦАА (Леуцин, Изолеуцин и  Валин)по порција
  • Златен стандард за квалитетен протеин

  Вкусови:
  Vanilla Ice Cream
  Double Rich Chocolate

  Состојки:
  протеинска мешавина (изолат на протеин од сурутка, /содржи емулгатор – соја лецитин/ концентрат на протеин од сурутка* хидролизиран протеин од сурутка*), боја(куркума), сол, арома, засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), комплекс ензими (амулаза, протаза, целулаза, бета-г-галактосидаза, липаза).  *Од млеко.

  Алергени:
  Содржи : млеко, соја (лецитин). Може да содржи: глутен, јајца, јаткасти овошја и кикирики.

  Упатство за користење:
  Gold Standard Whey 100% ™ е направен за лесно растворање. Едноставно додадете 1 полна дозерка (30.4гр) во 180-250мл (6-8оз) ладна вода и промешајте се додека прашакот целосно не се растопи. Варијација на вкусот може да постигнете со додавање повеќе или помалку вода.

  Збогатете го вашиот шејк:
  Можете да го направите Голд стандард 100% сурутка уште подобар пост –тренинг  напиток со додавање на Креатин, Глутамин, БЦАА(разгранети вериги на амино киселнии) и цонцентрирани јаглехидратни прашоци.

  Повеќе идеи:
  Голд Стандард протеинот може да се користи и за повеќе од само протеински шејкови. Пробајте да измешате една дозерка во вашата овесна каша, јогурт или во млекото со кое ги прелевате житарките за појадок наутро. Уште подобро, зголемете го протеинскиот состав на вашите мафини, колачи, и слатки со додавање на една или две дозерки во вашите рецепти за печива

  Препорачана употреба:
  Да се користи во рамки на разновидна и балансирана диета и здрав живот.
  Суплементите не се користат како замена на храна.
  Не е препорачливо да се надминува дневната доза.
  За здрави возрасни лица, внесете доволно количество на протеин за да ги задоволите вашите потреби, преку комбинација на добро избалансирана исхрана и суплементи преку текот на целиот ден, како дел од избалансирана исхрана и тренинг програма.

  Add to cart
 • 100% Whey Isolate 2000 gr

  3,990.00 ден

  “100% Whey Isolate” е протеин добиен исклучиво од обработка на млечна сурутка. Овој производ содржи висококвалитетен протеин од изолат од сурутка којшто спаѓа под екстремно брзо апсорбирачки протеини. Формулата на овој производ е специфично направена со цел да содржи минимално ниво на јаглехидрати. Генерално протеините од изолат од сурутка содржат поголемо количесто на протеин од концетратите од сурутка, што резултира со помали количини на шекери (вклучувајќи лактоза) и помалце масти. Прехранбените протеини се извор на азот и есенцијални амино киселини коишто на телото му се потребни за раст и развој на човековите ткива. Содржејќи највисок квалитет на овој протеин, овој производ придонесува за развој и одржување на здрава мускулна маса и здрави коски. Протеинот од сурутка од таканаречен комплетен протеин, бидејќи го снабдува телото со сите видови на амино-киселини, вклучувајки ги и сите девет амино-кисеини коишто телото неможе само да ги произведе (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин). Овие амино-кисели мора да бидат внесени преку исхрана или преку суплементација при недостаток на истите во исхраната.

   100% Whey Isolate има дополнително додадено Л-Глутамин којашто е најзастапената амино-киселина во човековата крв.

   Овој производ е идеален за сите оние кои сакаат да ја оддржат или зголемат чистата мускулна маса; рекреативни или професионални спортисти.

  Гореопишанитe детали се научно докажани и потврдени од европската Европската агенција за безбедност на храната (EFSA) овластена од европската комисија(EC).

  Add to cart
 • 100% Whey Isolate 700 gr

  1,980.00 ден

  “100% Whey Isolate” е протеин добиен исклучиво од обработка на млечна сурутка. Овој производ содржи висококвалитетен протеин од изолат од сурутка којшто спаѓа под екстремно брзо апсорбирачки протеини. Формулата на овој производ е специфично направена со цел да содржи минимално ниво на јаглехидрати. Генерално протеините од изолат од сурутка содржат поголемо количесто на протеин од концетратите од сурутка, што резултира со помали количини на шекери (вклучувајќи лактоза) и помалце масти. Прехранбените протеини се извор на азот и есенцијални амино киселини коишто на телото му се потребни за раст и развој на човековите ткива. Содржејќи највисок квалитет на овој протеин, овој производ придонесува за развој и одржување на здрава мускулна маса и здрави коски. Протеинот од сурутка од таканаречен комплетен протеин, бидејќи го снабдува телото со сите видови на амино-киселини, вклучувајки ги и сите девет амино-кисеини коишто телото неможе само да ги произведе (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин). Овие амино-кисели мора да бидат внесени преку исхрана или преку суплементација при недостаток на истите во исхраната.

   

  100% Whey Isolate има дополнително додадено Л-Глутамин којашто е најзастапената амино-киселина во човековата крв.

   Овој производ е идеален за сите оние кои сакаат да ја оддржат или зголемат чистата мускулна маса; рекреативни или професионални спортисти.

  Гореопишанитe детали се научно докажани и потврдени од европската Европската агенција за безбедност на храната (EFSA) овластена од европската комисија(EC).

  Add to cart
 • 100% Whey Professional 900 gr

  1,860.00 ден

  “100% Whey Protein Professional” е одлична мешавина на концентрат и изолат од протеин од сурутка. Прехранбените протеини се извор на азот и есенцијални амино киселини коешто на човековото телото му се потребни за контролиран раст и развој на мускулните ткива и коските.  Протеинот од сурутка од таканаречен комплетен протеин, бидејќи го снабдува телото со сите видови на амино-киселини, вклучувајки ги и сите девет амино-кисеини коишто телото неможе само да ги произведе (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин). Овие амино-кисели мора да бидат внесени преку исхрана или преку суплементација при недостаток на истите во исхраната.

  “100% Whey Protein Professional” во својата формула има додадено дополнителни амино-киселини Л-Леуцин, Л-Глутамин како и Таурин. Истотака, за полесно обработување и апсорбирање на протеините додадени се дигестивните ензими папаин и бромелан.

   Овој производ е идеален за сите оние кои сакаат да ја оддржат или зголемат чистата мускулна маса; рекреативни или професионални спортисти.

  Add to cart
 • 100% Whey Protein 2300 gr

  3,790.00 ден

  “100% Whey Protein” е високо квалитетен протеин, базиран и добиен исклучиво од сурутка. Прехранбените протеини се извор на азот и есенцијални амино киселини коешто на човековото телото му се потребни за контролиран раст и развој на мускулните ткива и коските.  Протеинот од сурутка од таканаречен комплетен протеин, бидејќи го снабдува телото со сите видови на амино-киселини, вклучувајки ги и сите девет амино-кисеини коишто телото неможе само да ги произведе (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин). Овие амино-кисели мора да бидат внесени преку исхрана или преку суплементација при недостаток на истите во исхраната.

  100% Whey Protein има додатно додадено таканаречена матрица од амино киселини, којашто како додадок на стандардната формула додава таурин и Л-глутамин којашто е најзастапената амино-киселина во човековата крв.

   

  Овој производ е идеален за сите оние кои сакаат да ја оддржат или зголемат чистата мускулна маса; рекреативни или професионални спортисти.

  Add to cart
 • 100% Whey Protein 2300 GR IronMaxx

  2,900.00 ден

  100% Whey Protein од IRONMAXX, со зголемена протеинска содржина (до 80% на 100 грама прашок) помага за полесно да ги внесете вашите протеински потреби во денот со цел заштита на мускулната маса и градење на истата. Додатно, 100% e карактеристичен по тоа што има одличен амино киселински профил (BCAA, глутамин) и висока биолошка вредност. Колку повисока биолошка вредност, толку побрзо протеинот од храната може да биде конвертиран во ендоген протеин. За да помогне за нормална мускулна фунцкија, 100% Whey Protein исто така содржи есенцијални витамини како што се калиум, калциум и магнезиум. Токму од наведените причини, Whey Protein од IRONMAXX се смета за идеалниот извор на протеин после вашиот интензивен тренинг или како перфектна ужинка.

  Протеинот придонесува за:

  -Одржување на мускулна маса.

  -Зголемување на чиста мускулна маса.

  Концентрат од протеин од сурутка ( содржи емулгатор-соја лецитин), ароматизер, растворлив екстракт од кафе, згуснувачки агенс: ксантин гума, засладувачи: ацесулфам К, натриум цикламат, сахарин-натриум и сукралоза.

  Нутриционистички податоци На 100 гр На 50 гр*
  Калориска вредност 1635КЈ / 393 ккал 833КЈ / 197 ккал
  Масти 5,7 гр 2,9 гр
  Од кои заситени масти 2,6 гр 1,3 гр
  Јагленохидрати 8,8 гр 4,4 гр
  Од кои шеќери 6,1 гр 3,1 гр
  Протеини 75,4 гр 37,7 гр
  Соли 0,5 гр 0,3 гр

  Како додаток во исхранадодадете 4 кафени лажички од 100% Протеин од сурутка во прав (приближно 50 г) во 250 мл вода и мешајте енергично со шејкер приближно 20 секунди. Препорачуваме да пиете 100% Протеин од Сурутка пред интензивен тренинг или натпревар, веднаш после вежбање и пред спиење.

  Не е препорачливо за деца и помлади особи. Додатоците во исхрана не треба да се користат како замена на разнолика и балансирана исхрана. Препорачана е разнолика и балансирана диета како и здрав начин на живот. Наведената препорачана доза не смее да биде прекорачена. Чувајте го подалеку од дофат на мали деца.

  Add to cart
 • 100% Whey Protein 900 gr

  1,750.00 ден

  “100% Whey Protein” е високо квалитетен протеин, базиран и добиен исклучиво од сурутка. Прехранбените протеини се извор на азот и есенцијални амино киселини коешто на човековото телото му се потребни за контролиран раст и развој на мускулните ткива и коските.  Протеинот од сурутка од таканаречен комплетен протеин, бидејќи го снабдува телото со сите видови на амино-киселини, вклучувајки ги и сите девет амино-кисеини коишто телото неможе само да ги произведе (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин). Овие амино-кисели мора да бидат внесени преку исхрана или преку суплементација при недостаток на истите во исхраната.

  100% Whey Protein има додатно додадено таканаречена матрица од амино киселини, којашто како додадок на стандардната формула додава таурин и Л-глутамин којашто е најзастапената амино-киселина во човековата крв.

  Овој производ е идеален за сите оние кои сакаат да ја оддржат или зголемат чистата мускулна маса; рекреативни или професионални спортисти.

  Add to cart
 • 100% Whey Protein 900 gr IronMaxx

  1,300.00 ден

  100% Whey Protein од IRONMAXX, со зголемена протеинска содржина (до 80% на 100 грама прашок) помага за полесно да ги внесете вашите протеински потреби во денот со цел заштита на мускулната маса и градење на истата. Додатно, 100% e карактеристичен по тоа што има одличен амино киселински профил (BCAA, глутамин) и висока биолошка вредност. Колку повисока биолошка вредност, толку побрзо протеинот од храната може да биде конвертиран во ендоген протеин. За да помогне за нормална мускулна фунцкија, 100% Whey Protein исто така содржи есенцијални витамини како што се калиум, калциум и магнезиум. Токму од наведените причини, Whey Protein од IRONMAXX се смета за идеалниот извор на протеин после вашиот интензивен тренинг или како перфектна ужинка.

  Протеинот придонесува за:

  -Одржување на мускулна маса.

  -Зголемување на чиста мускулна маса.

  Концентрат од протеин од сурутка ( содржи емулгатор-соја лецитин), ароматизер, растворлив екстракт од кафе, згуснувачки агенс: ксантин гума, засладувачи: ацесулфам К, натриум цикламат, сахарин-натриум и сукралоза.

  Нутриционистички податоци На 100 гр На 50 гр*
  Калориска вредност 1635КЈ / 393 ккал 833КЈ / 197 ккал
  Масти 5,7 гр 2,9 гр
  Од кои заситени масти 2,6 гр 1,3 гр
  Јагленохидрати 8,8 гр 4,4 гр
  Од кои шеќери 6,1 гр 3,1 гр
  Протеини 75,4 гр 37,7 гр
  Соли 0,5 гр 0,3 гр

  Како додаток во исхранадодадете 4 кафени лажички од 100% Протеин од сурутка во прав (приближно 50 г) во 250 мл вода и мешајте енергично со шејкер приближно 20 секунди. Препорачуваме да пиете 100% Протеин од Сурутка пред интензивен тренинг или натпревар, веднаш после вежбање и пред спиење.

  Не е препорачливо за деца и помлади особи. Додатоците во исхрана не треба да се користат како замена на разнолика и балансирана исхрана. Препорачана е разнолика и балансирана диета како и здрав начин на живот. Наведената препорачана доза не смее да биде прекорачена. Чувајте го подалеку од дофат на мали деца.

  Add to cart
X